Acasa » Stiri imobiliare » Anul 2015 va fi unul stabil. Viitorul este pus sub semnul intrebarii
imob

Anul 2015 va fi unul stabil. Viitorul este pus sub semnul intrebarii

Cum era vorba aceea din strabuni? „Cu rabdarea trecem marea?”. Ei bine, traim intr-o epoca in care timpul nu mai are rabdare. Bancile, magazine, scolile, industria imobiliara…toate acestea trebuie sa se adapteze unei piete in care orice se afla doar la un click distanta. Specialistii din real estate si, totodata, din toate domeniile, incearca sa tina pasul cu schimbarile pe cat posibil, insa merg pe un teren necunoscut. Acest lucru implica riscuri care ar putea duce la destabilizarea economica sau chiar la aparitia unor noi „bule” imobiliare.

Asa cum bine stim, dinamica pietei imobiliare este spectaculoasa, intr-o perioada in care oferta mediului de afaceri nu mai corespunde cu nevoile clientilor. Companiile inchiriaza spatii care sa reflecte o imagine futurista, orientatat spre succes. Apartamentele cochete din centru sunt de preferat caselor spatioase cu o curte generoasa, dar la periferia orasului. Pana si investitorii din imobiliare cer volume mai mari de informatie, furnizate mai rapid, referitor la cine si unde plaseaza banii. Nici piata rezidentiala nu face exceptie, iar clientii tot mai bine pregatiti ii fac pe dezvoltatori sa isi refineze tehnicile si tehnologiile. Acest lucru are un efect de tip domino, daramand tot ceea ce se stia despre piata imobiliara pana in prezent.

Pentru a face fata pietei, specialistii in imobiliare au nevoie de specializare!

Asemenea schimbari se simt pe intreaga piata imobiliara, cu scopul de a adapta afacerile la o realitate economica noua, dominata de client. In momentul de fata, preturile care cresc rapid nu sunt un concept realist pentru cei implicati in imobiliare, insa stabilitatea este palpabila. Doar pentru a pastra aceasta stare este nevoie mare de profesionalizare. De ce? Pentru a intelege nevoile clientilor! :)

Atat Londra, cat si New York reprezinta principalele amenintari la adresa economiei mondiale.

Daca anul in curs se preconizeaza a fi unul stabil atat in tara, cat si la nivel global, viitorul este inca pus sub semnul intrebarii. Specialistii din intreaga lume prefera sa fie precauti si analizeaza cu mare atentie posibilele riscuri.

Capitalul strain pare sa aiba un efect perturbator pe marile piete ale lumii, la fel cum s-a intamplat si in urma cu 25 de ani, in Japonia, atunci cand dezechilibrele in fluxurile de capital au condus la aparitia unei bule imobiliare.

Asta denota ca, desi pietele de top la nivel mondial forteaza limitele pretului perfect, exista putine obstacole care le pot ameninta performanta stabila. Singura amenintare este legata de dobanzile mici. Mai exact, perspectiva faptului ca acestea ar putea reveni la normal, intr-un timp foarte scurt.