Acasa » Stiri imobiliare » Blocurile vechi ies din atentia cumparatorilor
vechi

Blocurile vechi ies din atentia cumparatorilor

Piata imobiliara este dominata de clienti, iar avantajele cumparatorilor de imobiliare sunt incontestabile. Clientii cu bugete mici si medii sunt „curtati”, iar produsele sunt mai bune si la preturi pentru orice buzunar. Acest tip de client a devenit pionul principal al momentului. Pentru el se construiesc apartamentele noi si tot pentru el se recompartimenteaza locuintele destinate clientului etilist de dinaintea crizei imobiliare. Dezvoltatorii construiesc mai bun, mai ieftin si mai modern. Cu toate astea, proiectele de succes sunt putine, insa pot fi identificate foarte usor dupa numarul important de clienti care graviteaza intotdeauna in jurul lor.

Exista si proiecte pentru care criza imobiliara nu a existat niciodata. Exista proiecte care au fost blocate in timpul crizei, doar pentru a reveni, mai apoi, pregatite pentru o noua etapa a pietei imobiliare. Exista si proiecte care au demonstrat ca se poate construi accesibil ca pret, dar in acelasi timp si de calitate. Acestea, insa, sunt putine la numar, pentru ca intregul demers de constructie este unul complex, raportat direct la nevoile clientului.

Cine a invatat sa ceara calitate? Clientii cu bugete mici si medii, care nu accepta nimic mai prejos!

In ultima vreme, clientii cu bugete mici spre medii au aflat ca nu trebuie sa recurga neaparat la compromisuri doar pentru simplul fapt ca nu au bugete de lux. Acestia au invatat sa solicite calitatea. Situatia a facut in asa fel incat vocile sa le fi auzite. In prezent, orice dezvoltator care se respecta reamenajeaza ansamblurile construite inainte de criza, in asa fel incat sa ofere calitate si clientului din clasa medie. Plus de asta, acest tip de client cauta chiar si tehnologii de ultima generatie incluse in pretul pe care il pot plati.

Pentru dezvoltatorii care reusesc sa intruneasca toate aceste conditii, nici vanzarile nu sunt o problema. Nici in momentul de fata, cand se vorbeste cu optimism despre evolutia pietei imobiliare si nici inainte, cand cu greu se semna un contract.

ACUM este momentul potrivit pentru achizitii!

Acest comportament, care motiveaza clientii sa cumpere locuinte in anul aceste este legat, in mod clar, de stabilizarea pietei. Cei mai multi cumparatori au asteptat ca preturile sa atinga un minimum, au inteles din anul precedent ca s-a ajung la stabilizare. Tot ce trebuie sa mai faca acum este sa ia cea mai buna decizie de achizitie, iar ansamblurile noi sunt tot mai des pe lista de prioritati.

In momentul in care cineva doreste sa cumpere o locuinta intr-un ansamblu nou, rezidential, viitorii proprietari au ca argument principal de achizitie pozitionarea strategic. Acestia gasesc drept absolute necesar sa aiba in imediata apropiere toate facilitatile necesare. In felul acesta, cauta un ansamblu amplasat in oras, bine conectat la infrastructura rutiera, in zone accesibile si facile, avand in apropiere optiuni multiple pentru cumparaturi, unitati de invatamant pentru toate varstele, unitati spitalicesti, piete agro-alimentare etc. Pe acest segment, oferta este in permanenta crestere!