Acasa » Stiri imobiliare » Caracas, printre cele mai costisitoare orase din America de Sud
caracas1

Caracas, printre cele mai costisitoare orase din America de Sud

Capitala Venezuelei, Caracas, este o metropola a contrastelor. Cu toate ca este in clasamentul celor mai periculoase orase din lume, este si printre cele mai scumpe orase de pe continent.

Caracas este capitala si, totodata, cel mai mare oras din Venezuela, precum si centrul politic, economic si cultural al tarii. Capitala nu isi arata deloc varsta. Numarul cladirilor ce au supravietuit din era coloniala este mic, Caracas fiind, in prezent, o metropola guveranata de zgarie-nori si proiecte imobiliare moderne. In ciuda dezvoltarii alimentate de petrol, problemele capitalei venezuelene nu sunt de neglijat, fiind clasat ca unul dintre cele mai periculoase orase din lume, a carui rata a criminalitatii s-a majorat intr-un mod puternic, mai ales in ultima decada, sub mandatul presedintelui Chavez.

Totodata, Caracas a trecut printr-un proces de modernizare, ce a durat cateva decenii. Infrastructura a fost imbunatatita, au aparut diferite facilitate, s-au construit noi cartiere rezidentiale si multe altele. S-a dezvoltat rapid, fapt ce a tras si multi oameni din mediul rural. Numarul locuitorilor a urcat imediat, cererea de locuite nu a putut fi satisfacuta in acelasi ritm, iar in felul acesta aparitia mahalalelor a fost aproape inevitabila.

Aici, dezvoltarile imobiliare s-au facut fara o legislatie, astfel ca se observa numeroase stiluri, iar diferenta dintre clasele sociale iese in evident peste tot. Zgarie-norii si cladirile moderne contrasteaza puternic cu zonele de mahala si cu locuintele aglomerate, dar Caracas ramane in continuare un oras deosebit de scump, unde chiar si locuintele mediocre au preturi ridicate. Cererea de pe segmentul rezidential nu este nici pana in momentul acesta acoperita, iar sectorul constructiilor este relativ inactiv.

Regulile in Venezuela sunt facute de petrol, iar firmele internationale vin sa investeasca aici “manate” de interesele financiare, trecand cu vederea toate celelalte probleme. Ca urmare, cererea de pe piata chiriilor din Caracas vine, mai ales, din partea oamenilor de afaceri de peste hotare, in special din China si Rusia.