Acasa » Media » Cele mai frumoase biblioteci din lume
biblioteca-copenhaga

Cele mai frumoase biblioteci din lume

Ce este, de fapt, o biblioteca? Explicatia din DEX spune ca este „o colectie (publica sau particulara) de carti, publicatii periodice, manuscrise s.a., clasificate si aranjate intr-o anumita ordine pentru a facilita utilizarea lor de catre cititori”.

Ei bine, datorita misterului de care dispun, acestea intotdeauna au „aprins” imaginatia oamenilor. Noi am facut un top al celor mai impozante biblioteci din lume pentru ca, in cazul in care va aflati prin preajma, sa le vizitati.

Pe primul loc regasim Biblioteca Universitatii Tehnice „Gheorghe Asachi” din Iasi, ce are in posesie un milion de volume. Este deschisa in permanenta in asteptarea celor care doresc sa o viziteze!

biblioteca-isi

Pe locul doi se afla Biblioteca Nationala a Chinei, din Beijing, care poate fi privita ca un adevarat templu al cunoasterii. Are o colectie de peste 31 milioane de carti, si este renumita ca fiind cea mai mare biblioteca de pe continentul Asiatic.

biblioteca-china

Locul trei este ocupat de Biblioteca Colegiului Trinity, din Dublin, construita in secolul al XVIII-lea. Are o lungime de 65 de metri, iar faptul ca dispune de un numar de volume inestimabile ii sporeste si mai mult farmecul.

biblioteca-dublin

Pe locul patru se afla Biblioteca Metropolitana din Stuttgart, Germania, in care cu siguranta va veti rataci. Interiorul acesteia a fost proiectat in totalitate cu un design alb pur, ce face un contrast puternic cu nuantele de albastru din exterior.

biblioteca-stuttgart

Nu poti trece impasibil pe langa Biblioteca Regala din Copenhaga, un loc ideal pentru a te relaxa! De data aceasta insa, vorbim despre o biblioteca in aer liber, unde te poti relaxa in voie. Locuitorii i-au gasit si o porecla – Diamantul Negru – datorita fatedei de marmura neagra inclinata in unghi ascutit. In cadrul acesteia veti gasi o cafenea, o sala de concerte si trei galerii pentru expozitii.

biblioteca-copenhaga