Acasa » Stiri imobiliare » Cum ne dam seama care sunt potentialii clienti?
casaa

Cum ne dam seama care sunt potentialii clienti?

Asa cum bine stim, locul de munca este unul dintre cele mai importante aspecte pe care un broker imobiliar (sau unul de credite destinate achizitiei de locuinte), atunci cand este implicat intr-o tranzactie, le are in vedere cand „califica” un potential client.

Referitor la acest fapt, este important pentru un broker imobiliar sa cunoasca foarte multe detalii atat despre domeniul de activitate al potentialilor clienti, cat si despre locurile de munca din sectorul economic respectiv. Anul treecut, rata de incetare a contractelor de munca, atat disponibilizari, cat si plecari voluntare, a fost de 16,4%, in comparatie cu personalul administrativ, unde s-a inregistrat o crestere a acestei rate. Asa cum declara si liderul unei echipe de servicii de consultanta, aceasta rata in crestere reflecta presiunea pusa de angajatori pe departamentele de suport.

Daca ne gandim la sectoarele de activitate, aici se observa in continuare o rata peste medie a incetarilor in retail (41,9% – sector traditional, caracterizat printr-o multitudine a personalului), si in industria bunurilor de larg consum (23,4%, in crestere cu 7% fata de anul anterior). Ce inseamna asta? Este un semn al restructurarilor masive din acest sector de activitate din ultima perioada.