Acasa » Stiri imobiliare » Diferentele de preturi pe piata imobiliara din Capitala
imobiliar

Diferentele de preturi pe piata imobiliara din Capitala

Probabil v-ati intrebat, la un moment dat, care este diferenta de pret intre zonele premium ale Bucurestiului si zonele marginase. Va spunem noi!

In luna august a acestui an, preturile apartamentelor de la periferia Capitalei au scazut cu circa 5%, de la 53.000 la 50.000 euro. Diferenta dintre o zona premium si o zona periferica este de 20%, lucrul acesta insemnand aproape 17.000 euro.

Preturile au fost mai mici cu circa 1.000 de euro, atat in ceea ce priveste imobilele din zonele centru, semicentru si nordul Capitalei, cat si imobilele de la periferie. Concluzionand, cele doua segmente de pe piata imobiliara si-au mentinut preturile la aceeasi distanta, care a fost inregistrata in luna precedenta.

Luna trecuta au fost scoase la vanzare 3.639 de oferte, cu aproape 3,1% mai multe fata de luna iulie. Dintre acestea, 1.692 de imobile sunt situate in centrul si semicentrul Bucurestiului, iar 1.947 de locuinte se afla in zonele marginase ale acestuia.

Daca ne referim la chiriile din Bucuresti, un proprietar cere, in medie, 200 euro pe luna pentru o garsoniera. In Sectorul 6, o garsoniera se inchiriaza cu 225 euro, iar in Sectorul 4 cu 246 euro pe luna. Daca doriti sa inchiriati un imobil cu doua camera, pretul mediu din Capitala se ridica la 300 euro, in functie de facilitatile de care acesta dispune. Pentru un apartament cu 3 camere, un proprietar solicita pretul de 400 euro.