Acasa » Stiri imobiliare » Dubai – de la rai la criza financiara
dubai

Dubai – de la rai la criza financiara

Ce credeti? Si bogatii plang, uneori, cand merg la hotel. Investitorii nu se mai inghesuie la hoteluri de 1.000 dolari pe noapte. In pofida faptului ca Dubaiul este renumit pentru cea mai inalta sau cea mai mare constructie din lume, ei bine…si acesta are mari probleme in prezent. Si asta pentru ca 75% din primele 500 cele mai mari companii din lume au sediul aici. Iar companiile…au mari probleme la ele acasa.

Cinci ani la rand, Dubai a fost rai financiar si imobiliar. Acum nu se mai fac bani. Tot mai putini sunt aceia care mai platesc 1.000 dolari pentru o noapte la Burj Al Arab sau, de ce nu, foarte putini sunt cei care isi mai doresc birouri in Burj Dubai, cel mai mare turn din lume. Ovidiu Tender, omul de afaceri, spune ca are o firma in acest moment, pe care o tine in stand-by, astepand vremuri mai bune pentru domeniul imobiliar.

Potrivit statisticilor, anul trecut, clientii cautau proprietati si isi doreau sa cumpere. „Anul acesta proprietarii isi cauta clientii si sunt dispusi sa faca concesii pentru a-si putea vinde proprietatile”, spune un analist imobiliar.

Totodata, bancile nu mai vor sa auda de creditele pentru investitii imobiliare in Dubai. In fiecare an, tranzactiile depaseau 150 miliarde de dolari, ceea ce inseamna aproximativ de 50 de ori mai mult decat in toata Romania. Vremurile acestea au apus. Acum lumea pare un tablou inghetat. La nivel mondial, cuvantul cel mai important este „asteptare”.