Acasa » Stiri imobiliare » Preturile locuintelor din Hong Kong s-au dublat
imobiliare hong kong

Preturile locuintelor din Hong Kong s-au dublat

Datorita costurilor de imprumut foarte mici, in ultimii cinci-sase ani, preturile locuintelor din Hong Kong s-au dublat, astfel ajungand cea mai scumpa piata imobiliara din lume. Specialistii au declarat ca lucrul acesta se poate schimba, in cazul in care in Statele Unite ale Americii vor fi majorate dobanzile.

In urma cu sapte ani, atunci cand criza economica mondiala lovea cu cea mai mare intensitate, Rezerva Federala Americana (Fed) a redus rata dobanzilor aproape de zero, si a adoptat un program masiv de achizitii, special pentru a tine costurile de creditare mici.

Intr-un mod direct, aceasta lichidare provocata de Fed a lovit Hong Kong-ul, fapt ce a dus la dublarea preturilor proprietatilor imobiliare. Acum, pretul mediu al unui imobil cu o suprafata de 40 metri patrati se ridica la 750.000 de dolari.

In prezent, Guvernul din Hong Kong se confrunta cu urmatoarea problema: daca sa isi pastreze sau nu moneda ancorata de dolar.

Avand in vedere faptul ca Hong Kong si-a format tot mai multe legaturi cu tarile de pe continent, este nepotrivit ca acum sa adopte politica monetara din SUA prin cursul valutar fix pe care l-au stabilit”, a declarat Duncan Innes-Ker, directorul general al Asia al Economist Intelligence Unit.