Acasa » Media » Sosele care ar trebui deschise pana la mijlocul anului viitor, realizate in proportie de 30%
sosele

Sosele care ar trebui deschise pana la mijlocul anului viitor, realizate in proportie de 30%

Pana in momentul de fata, tara noastra dispune de 280 de kilometri de autostrazi in constructie, care vor avea o valoare totala de 6 miliarde de lei.

Daca vom face o radiografie a santierelor de autostrazi din Romania la finalul acestei luni, vom observa ca majoritatea tronsoanelor aflate in lucru pe plan local sunt construite in proportie de 30 – 40%, cu toate ca au estimata ca data de finalizare fie anul 2016, fie 2017.

Doar lotul al doilea al autostrazii Timisoara-Lugoj se afla intr-un stadiu de executie de 90%, si are sanse bune sa fie deschis circulatiei in cursul acestui an. Daca vom lua ca exemplu sectorul Suplacu de Barcau-Bors, vom observa faptul ca nu s-au realizat niciun fel de lucrari de constructie pana in prezent, cu toate ca a fost semnat contractul inca din luna mai 2015.

Un alt tronson avansat in constructii este sectorul dintre Giulau si Nadaselu, ce are un stadiu de executie de 62%, termenul de finalizare fiind luna aprilie a anului viitor.

Intr-o situatie asemanatoare se afla si cele patru tronsoane care compun autostrada Sebes-Turda. Acestea se afla in intarziere cu graficul de executie. in luna octombrie erau realizate in proportie de 38%, iar termenul de finalizare este luna martie a anului viitor.