Acasa » Stiri imobiliare » Transformarea balconului intr-un spatiu relaxant
balcon

Transformarea balconului intr-un spatiu relaxant

Balconul poate deveni unul dintre cele mai prietenoase spatii ale casei, in cazul in care este amenajat cu atentie. In pofida faptului ca este o incapere adiacenta locuintei, acesta nu trebuie sa fie neglijat. Poate fi transformat cu mare usurinta intr-o zona dedicata relaxarii, placuta. Lucrul acesta este posibil doar daca nu va mai fi privit ca pe un spatiu de depozitare.

Asa cum bine stim, acest spatiu este apreciat cu precadere in timpul serilor calduroase de vara si poate deveni un refugiu prietenos pentru orice anotimp. Pentru asta, trebuie sa fie amenajat corespunzator. Posibilitatile amenajarii sunt o multime. Exista optiuni pentru gusturile fiecarui proprietar. Haideti sa vedem!

Noi, proprietarii romani, tindem sa ne amanejam  pe balcon o micuta gradina. Fie flori, fie zarzavaturi, dar sa fie acolo. Pentru spatiile inguste, specialistii in domeniu recomanda plante inalte si subtiri, care se pot modela frumos in jurul ghiveciului (plantele cataratoare, glicina sau trambita). Cu cat se folosesc mai putine culori, cu-atat spatiul va parea mai mare si mai aerisit!

Romanii nu apeleaza la ajutorul specialistilor in domeniu, spre deosebire de europeni. In perioada inceputului de vara, interesul romanilor pentru gradinarit creste in mod simtitot, fapt ce se reflecta in mod direct si in vanzari. Majoritatea clientilor aleg plante care sunt usor de ingrijit si pot rezista cu succes temperaturilor extreme. In ciuda faptului ca popularitatea acestei activitati este in continua crestere, romanii apeleaza rar la un ajutor specializat in domeniul acesta, in comparatie cu majoritatea europenilor, care tin cont de parerile unui peisagist sau designer de exterior.