Acasa » Stiri imobiliare » Tu cum stabilesti pretul de vanzare al unui imobil?
pp

Tu cum stabilesti pretul de vanzare al unui imobil?

O regula de la sine inteleasa este urmatoarea: pretul de vanzare al unui imobil fie atrage, fie indeparteaza potentialii cumparatori. Atunci cand cererea si oferta se intalnesc, este stabilit pretul corect. Acum urmeaza partea in care ne intrebam care este primul pas si care sunt factorii care influenteaza pretul unei proprietati, nu-i asa?

Pretul unei proprietati fie atrage, fie indeparteaza cumparatorii. Stabilirea unui pret cat mai corect face ca o oferta imobiliara sa stea cat mai putin timp pe piata, in timp ce pozitionarea gresita a unei proprietati indeparteaza pana si clientii cu-adevarat interesati. Potrivit unui studiu de piata, cei mai multi vanzatori isi supraevalueaza locuinta, fiind incarcati de subiectivism, iar aceasta este o mare greseala. Ei inteleg mult prea tarziu care sunt, de fapt, consecintele.

O alta greseala intalnita frecvent, pe care o fac proprietarii interesati sa gaseasca un cumparator tin, de obicei, de implicarea mai multor agentii imobiliare si, de regula, de prezentarea neprofesionista a proprietatii. Majoritatea vanzatorilor tind sa apeleze la agentii imobiliare. Acest lucru este foarte bun, insa atunci cand o fac, lucreaza simultan cu mai multi agenti, fapt ce bulverseaza potentialii cumparatori. Ce este de facut? Puteti evita aceasta greseala prin contractarea unui agent imobiliar profesionist. In mod cert, acesta va sti ce este de facut mai departe.

Dupa ce au pozitionat corect proprietatea pe piata imobiliara, vanzatorii ar trebui sa se concetreze asupra unei prezentari cat mai profesioniste a casei, aspect care este ignorat de numerosii proprietari romani si nu numai. Curatenia, ordinea, imaginea per ansamblu a spatiului, calitatea aerului si nu numai, sunt doar cateva aspecte care cu siguranta influenteaza decizia cumparatorului. Ce este de facut in cazul acesta? O pregatire in prealabil va spori sansele ca locuinta sa fie vanduta intr-un timp mai scurt!